You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Primele intreceri de karate, in sala pregatita pentru Tokyo 2020

Sala Nippon Budokan, unde se vor desfasura intrecerile olimpice de judo si karate la Tokyo 2020, a gazduit Turneul de Karate din Regiunea Kanto, prima competitie sportiva importanta din Japonia de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Peste 500 de sportivi si 60 de echipe au concurat pe arena considerata casa spirituala a artelor martiale japoneze, in premiera dupa renovarea acesteia.

Competitia s-a limitat la categoriile masculine si feminine de kumite si kata. Pentru siguranta participantilor, concurentilor de kumite li s-a cerut sa poarte in timpul luptelor un scut special pentru gura si fata, pentru a limita transmiterea particulelor prin aer. Cunoscut sub numele de „Menho”, scutul se estimeaza ca ar putea preveni 98 la suta din contaminarile prin aer.

Din cauza pandemiei, Turneul s-a desfasurat cu usile inchise, in incinta care a gazduit fiind permisa doar prezenta membrilor echipelor, personalului inregistrat si unui numar limitat de invitati.

Distantarea sociala si purtarea mastilor pe fata au fost impuse  atât in interiorul, cât si in afara locului de desfasurare a intrecerilor, iar ceremoniile de deschidere si inchidere au fost anulate pentru a preveni aglomerarile inutile.

Sursa foto: World Karate Federation (WKT)

Galerie foto