You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Lucrarile pentru Paris 2024, in grafic, in ciuda pandemiei de COVID-19

Lucrarile de constructie ale noilor baze pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2024 din Paris raman in grafic si vor a incepe in primele luni ale anului viitor, in ciuda impactului pandemiei coronavirusului.

Nicolas Ferrand, directorul executiv al Solideo – compania franceza de stat care se ocupa de santierele pentru Paris 2024, a declarat ca situatia economica de criza cauzata de COVID-19 este „un subiect, dar nu o problema”, Solideo urmand lucreze din februarie 2021, cu peste 10.000 de angajati.

Solideo are in plan sa construiasca 62 de arene pentru Jocuri in capitala Frantei.

Modelul financiar al companiei pentru Jocuri se ridica acum la 1,386 miliarde de euro (1,25 miliarde lire sterline / 1,63 miliarde dolari), cu aproximativ 12 milioane de euro (10,8 milioane lire sterline / 14,1 milioane dolari) mai mare decat estimarea sa anterioara din cauza casarii bazelor temporare de inot si volei.

Autorizatiile de construire pentru Aquatics Center si Paris Arena II - care vor gazdui probele de lupte si baschet - sunt asteptate sa fie depuse pe 5 noiembrie, celelalte documente urmand sa fie depuse inainte de sfarsitul anului.

Planul actualizat va fi transmis catre Comitetul International Olimpic (CIO) pentru a putea fi analizat de Comitetului Executiv CIO in cadrul sedintei sale din decembrie.

Sursa foto: Solideo

Galerie foto