You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele CIO, mesaje incurajatoare catre Sefii de Misiune pentru Tokyo 2020

In timpul unui seminar online al Sefii de Misiune pentru Tokyo 2020 presedintele Comitetului International Olimpic (COI) Thomas Bach a incercat sa-i linisteasca pe participanii la discutii asigurandu-i ca sportivii  isi vor putea indeplini „visul olimpic” anul viitor.

Bach a promis ca „ se lucreaza la viteza maxima ... pentru a se asigura ca Jocurile sunt potrivite pentru o lume post-coronavirus”.

In conformitate cu declaratiile recente ale inaltilor oficiali ai CIO si Tokyo 2020, conform carora Jocurile Olimpice si Paralimpice vor continua, in ciuda pandemiei de coronavirus, Bach a avut un ton optimist pe tot parcursul mesajului.

El a spus ca o serie de contramasuri concepute pentru Tokyo 2020 demonstreaza ca CIO si organizatorii sunt „pregatiti pentru Jocurile Olimpice in conditii de siguranta, in orice conditii se va afla lumea in 2021”.

„In aceste vremuri in continua schimbare, multe dintre detaliile operatiunilor care ii preocupa pe Sefii de Misiune sunt inca in lucru, dar sa fiti siguri ca ne concentram pe dezvoltarea unui set de contramasuri COVID pentru fiecare scenariu posibil”, a spus Bach.

La randul sau, presedintele Tokyo 2020 Yoshirō Mori a transmis un mesaj video prin care le-a dezvaluit Sefilor de Misiune aspecte ale masurilor simplificate stabilite de organizatori pentru Jocuri si i-a avertizat ca „va vor afecta pe toti”.

Organizatorii au anuntat deja ca se doreste reducerea numarului de oficiali la Jocuri cu 10-15 la suta, sau eliminarea ceremoniilor de bun venit in Satul Sportivilor inainte de Ceremonia de deschidere.

Mori a insistat ca organizatorii sunt „uniti in eforturile lor” de a organiza Jocuri Olimpice si Paralimpice in siguranta in 2021, iar Bach a declarat ca deschiderea Jocurilor Olimpice din 23 iulie anul viitor „va fi un moment de solidaritate si unitate pe care omenirea nu l-a mai trait pana acum”.

Sursa foto: www.olympics.org   

Galerie foto