You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tren de mare viteza intre Las Vegas si Los Angeles, in perspectiva LA 2028

Wes Edens, co-proprietarul Fortress Investment Group care detine Brightline – magistrala feroviara de mare viteza din Statele Unite ale Americii, a sugerat ca ar purtea construe o linie de tren de mare viteza intre Las Vegas si Los Angeles, pentru a sprijini Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2028.

Compania a planificat chiar ca la sfarsitul acestui an sa inceapa constructia unei liniei de tren cu o lungime de 260 de mile (418 km) intre Las Vegas si Los Angeles, pe care preconizeaza sa o puna in functiune in prima jumatate a anului 2024.

Linia de tren de mare viteza ar putea permite fanilor sa viziteze rapid Las Vegas dupa ce au participat la evenimentele din timpul LA 2028, timpul de calatorie estimat intre cele doua orase fiind de aproximativ trei ore. Mai mult, Las Vegas ar putea gazdui evenimente olimpice in timpul Jocurilor.

Trenurile electrice care ar circula pe aceasta linie ar avea emisii toxice zero, iar existenta acestei conexiuni intre cele doua orase ar putea scoate anual de pe sosea circa trei milioane de masini, ceea ce va reduce aglomeratia si implicit poluarea.

Sursa foto: Brightline

Galerie foto