You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Noul presedinte al CIO va fi ales in martie 2021, la Atena

Comitetul Executiv al Comitetului International Olimpic (CIO), reunit la inceputul lunii octombrie 2019, a stabilit ca viitorul presedinte al CIO sa fie ales in cadrul celei de-a 137-a Sesiuni a CIO, programata a avea loc in perioada 10 - 12 martie anul viitor la Atena. In perioada 7-9 martie 2021, tot la in capitala Greciei, se va reuni Comitetul Executiv al CIO.

In absenta actualului presedinte CIO Thomas Bach, Comitetul Executiv al CIO a aprobat in cadrul intalnirii conduse de Anita DeFrantz, prim-vicepresedintele forului olimpic, directivele privind alegerea noului lider al CIO.

Potrivit acestora, candidaturile pentru sefia Miscarii Olimpice mondiale vor trebui depuse pana pe 30 noiembrie 2020, cel tarziu, iar atat pentru a evita orice risc de a perturba buna desfasurare a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, care urmeaza sa aiba loc in 2021, cat si pentru a permite o tranzitie lina, s-a decis ca presedintele CIO ales in timpul celei de-a 137-a Sesiuni sa preia functia a doua zi dupa ceremonia de inchidere a Tokyo 2020.

Regulile dupa care se va desfasura campania electorala pentru alegerea noilor conducatori ai CIO, destinate sa asigure respectarea principiile etice fundamentale ale Olimpismului, vor fi identice cu cele care s-au aplicat la alegerile din 2013.

Alegerile din 2021 pentru noii membri ai Comitetului Executiv al CIO vor avea loc la in cadrul celei de-a 138-a Sesiuni a CIO, programata a avea loc in iulie, la Tokyo.

Presedintele Bach a anuntat la cea de-a 136-a Sesiune a CIO, din 17 iulie  a.c., ca va candida pentru un nou mandat.

Sursa foto: www.olympics.org 

Galerie foto