You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tokyo 2020, Jocuri Olimpice simplificate si economii de aproximativ 280 milioane de dolari

Comitetul Executiv al Comitetului International Olimpic (CIO), reunit la Lausanne, a agreat o serie de masuri menite sa ”simplifice” si sa ”optimizeze ” Jocurile Olimpice Tokyo 2020, competitia care se va desfasura anul viitor in Japonia. Cele peste 50 de masuri primite din partea Comitetului de Organizare Tokyo 2020 vor aduce o economie de 30 de miliarde de yeni, aproximativ 280 milioane de dolari.

Economiile propuse de japonezi vor fi realizate in mare parte prin reducerea costurilor de personal, reducerea serviciilor, a costurilor de imagine in bazele olimpice si in satul olimpic, optimizarea costurilor operationale ale Stafetei Tortei Olimpice, incurajarea partilor interesate de a-si optimiza numarul membrilor operationali dar si din staff-ul delegatiilor.

Totodata, organizatorii au prezentat un prim plan de simplificare a ceremoniilor de deschidere si inchidere, printre altele, anularea ceremoniei de bun venit pentru sportivi, reducerea numarului de bilete gratuite si a invitatilor oficiali, economii in ce priveste mascotele si focurile de artificii.

Presedintele CIO Thomas Bach s-a declarat optimist in ceea ce priveste organizarea competitiei olimpice post-coronavirus. ”Am primit un raport excelent, precis si incurajator din partea Comitetului de Organizare Tokyo 2020”, s-a declarat multumit seful CIO. “Este un progres important pentru a face Jocurile post-coronavirus posibile. Prin aplicarea celor peste 50 de masuri propuse de organizatori vor fi salvate in jur de 280 de milioane de dolari din bugetul operational. Aceste masuri, aceste eforturi vor permite Comitetului de Organizare Tokyo 2020 sa estimeze costurile aditionale asociate amanarii Jocurilor, inclusiv cele ale masurilor anticovid. Noi suntem increzatori ca vom avea in timp util un potential vaccin si un test rapid de detectare a COVID-19. Vom vedea daca aceste masuri anticovid se vor reflecta prin progres si apoi vor putea lua in calcul si altele. E ca o cutie in care punem toate aceste masuri si la momentul deciziei finale, impreuna, Comitetul International Olimpic si Comitetul de Organizare Tokyo 2020, vom hotari pe care le aplicam pentru a organiza in siguranta aceste Jocuri Olimpice”.

Galerie foto