You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Turneul olimpic european de taekwondo de calificare la Tokyo 2020 va avea loc anul viitor la Sofia

World Taekwondo Europe a decis ca turneul european de calificare pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 sa aiba loc anul viitor in Sofia, capitala Bulgariei, dupa ce a fost amanat in doua randuri, din cauza pandemiei de COVID-19. Initial, intrecerile trebuiau sa se desfasoare in orasul italian Milano, intre 17 si 19 aprilie a.c., dar, dupa ce acest lucru s-a dovedit imposibil, Moscova, capitala Rusiei, a preluat sarcina de a-l gazdui pana la finalul anului.

Dupa ce a anuntat ca desfasurarea turneului in 2020 nu va fi posibila, World Taekwondo Europe a stabilit ca Sofia sa organizeze competitia pe 30 si 31 ianuarie anul viitor. Gheorghe Gigorescu, secretarul general al forului roman de specialitate,  s-a declarant multumit ca intrecerile vor avea loc in Bulgaria. “Este bine ca turneul va avea loc aproape de noi, intr-o locatie atractiva si usor accesibila. Consiliul de conducere al federatiei va stabili in zilele viitoare componenta lotului cu care vom aborda calificarile olimpice. Dupa o pauza atat de indelungata va trebui sa tine seama de multe variabile in alcatuirea echipei”, a spus oficialul forului national de taekwondo.

World Taekwondo Europe a anuntat printr-un comunicat ca “protocolul COVID-19 va fi anuntat echipelor in functie de situatia pandemiei de la momentul  la care va avea loc competitia”.

Galerie foto