You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Mikako Kotani, noul director sportiv pentru Tokyo 2020

Dubla campioana olimpica la inot artistic Mikako Kotani a fost numita in functia de director sportiv pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020, dupa ce predecesorul sau Koji Murofushi, medaliat cu aur olimpic la aruncarea ciocanului, a devenit comisar al Agentiei Sporturilor din Japonia.

Kotani, care a castigat, de asemenea, o medalie de argint si patru de bronz la Campionatele Mondiale din 1986 si 1991, si-a preluat noul rol incepand de astazi.

Fosta inotatoare care a castigat ambele medalii olimpice la Seul 1988 a ocupat mai multe functii administrative in sportul nipon - membru al Comitetului executiv al Comitetului Olimpic Japonez, precum si membru al Comisiei Sportivilor si Comisia Sportului Feminin.

Kotani, prima femeie din Japonia desemnata purtator de drapel la JO Seul 1988, a fost, de asemenea, membru al Comitetului Executiv al Asociatiei Mondiale a Olimpicilor si ambasador al Comitetului de Candidatura al Japoniei pentru obtinerea organizarii Jocurilor  Olimpice si Paralimpice la Tokyo, in 2020.

In calitate de inalt oficial in gestionarea JO, directorul sportiv al Tokyo 2020 coordoneaza intreaga activitate la Jocuri a organizatiilor sportive implicate - Comitetul International Olimpic, Comitetul International Paralimpic, federatiile sportive nationale si internationale, Comitetele Olimpice Nationale si Comitetele Paralimpice Nationale. De asemenea, joaca un rol important in furnizarea de informatii  pentru partile interesate externe ca interfata a diviziei sportive din Comitetul de organizare.

Sursa foto: www.tokyo2020.org

Galerie foto