You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Podiumuri reciclabile din plastic uzat pentru Tokyo 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo 2020 au anuntat ca a fost colectata o cantitate suficienta de material plastic pentru a crea podiumurile reciclabile pentru viitorii medaliati olimpici din capitala Japoniei. Cu un total de 24,5 tone de plastic uzat si aproximativ 400.000 de sticle de detergent pentru rufe adunate, se spera ca Jocurile vor fi pe atat de durabile pe cat sportul este presat de expertii climatici sa devina neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Lansat in iunie anul trecut, proiectul “Podium din Plastic Reciclat pentru Ceremoniile de Premiere” s-a adresat tuturor persoanelor, atat fizice cat si juridice, sa doneze pentru reciclare materiale de uz casnic folosite din plastic.

In proiect, alaturi de simpli cetateni si P&G Group sponsorul Jocurilor Olimpice si Tokyo 2020 s-au implicat mari comercianti cu amanuntul si 113 scoli din toata Japonia.

Materialele au fost colectate pe parcursul a noua luni, iar campania si-a atins obiectivul in martie 2020, aceeasi luna in care Jocurile au fost amanate pentru anul viitor din cauza pandemiei COVID-19.

Este pentru prima data in istoria olimpica si paralimpica cand oamenii obisnuiti au participat la colectarea recipientelor utitizate din plastic pentru producerea podiumurilor.

Galerie foto