You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Opt campioni olimpici, in premiera in Comitetul Executiv al COSR

La Adunarea Generala de alegeri a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), care a avut loc la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, a fost marcata o premiera pentru Miscarea Olimpica din Romania. Cei 126 de membri ai Adunarii au ales opt campioni olimpici, care au cucerit impreuna nu mai putin de 18 medalii de aur la Jocurile Olimpice (JO), in Comitetul Executiv al COSR.  

Mihai Covaliu, campion olimpic la sabie la JO Sydney 2000, participant la patru editii de vara ale Jocurilor, a fost ales pentru inca un mandat sa conduca destinele Olimpismului romanesc din functia de presedinte al COSR.

Celelalte campioane olimpice din Comitetul Executiv al COSR sunt:

Elisabeta Lipa - cvintupla campioana olimpica la canotaj la JO Los Angeles 1984, JO Barcelona 1992, JO Atlanta 1996, JO Sydney 2000 si JO Atena 2004, cu sase participari la Jocuri – vicepresedinte;

Camelia Potec - campioana olimpica la inot la JO Atena 2004, cu patru participari la Jocuri – vicepresedinte;

Georgeta Andrunache - cvintupla campioana olimpica la canotaj la JO Sydney 2000, JO Atena 2004 si JO Beijing 2008, cu patru participari la Jocuri – membru;

Laura Carlescu Badea - campioana olimpica la floreta la JO Atlanta 1996, cu patru participari la Jocuri – membru;

Simona Tabara Amanar - tripla campioana olimpica la gimnastica la JO Atlanta 96 si JO Sydney 2000, cu doua participari la Jocuri - membru.

Doina Melinte - campioana olimpica la atletism la JO Los Angeles 1984, cu patru participari la Jocuri – membru;

Alina Samarghitan Dumitru - campioana olimpica la judo la JO Beijing 2008, cu trei participari la Jocuri – membru.

31 de medaliilor olimpice au castigat in total de cei opt membri ai Comitetului Executiv al COSR: 18 de aur - 6 de argint - 7 de bronz!

Galerie foto