You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Stafeta Tortei Tokyo 2020 va incepe la Fukushima pe 25 martie 2021

Organizatorii Jocurile Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020, amanate pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au anuntat oficial ca Stafeta Tortei Flacarii Olimpice va incepe anul viitor pe 25 martie.

Startul se va da de la Centrul National de Instruire Fotbalistica J-Village din Fukushima, prefectura devastata de cutremurul si tsunami-ul din 2011, iar traseul va strabate toate cele 47 de prefecturi din Japonia, precum si repere majore nipone, inainte de a ajunge la Tokyo, pe 23 iulie, pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor.

Singura modificare fata de programul initial de deplasare al Tortei se refera la datele de sosire in fiecare prefectura. Potrivit noului itinerariu, Flacara Olimpica va ajunge cu o zi mai devreme la destinatiile de pe traseu, care se mentin neschimbate.

De asemenea, Stafeta Tortei Paralimpice, programata a avea loc in perioada 12-24 august 2021, va vizita fiecare prefectura cu o zi mai devreme decat era planificat initial.

Oganizatorii au cantarit modificarile majore ale Stafete Tortei Olimpice, in efortul de simplificare si reducere a costurilor, dar planul initial a fost mentinut. Chiar daca programul va ramane acelasi „in principiu”, pe parcurs ar putea suferi mici modificari in functie de pandemia de coronavirus.

Organizatorii au declarat ca traseul si locurile de intampinarea Flacari "pot fi revizuite in lumina situatiei COVID-19".

Tokyo 2020 urmeaza sa anunte in viitorul apropiat o serie de contramasuri COVID-19 care vor fi in functiune in timpul Stafetei Tortei, printre masuri numarandu-se reducerea numarului de vehicule implicate in transport, simplificarea ceremoniilor de start si de celebrare, precum si revizuirea numarului de oficiali si personal necesar.

Galerie foto