You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania si Suedia au spart gheata si vor incepe competitiile internationale de tenis de masa

Impartasind in mod egal convingerea ca intrecerile internationale de trebuie sa reinceapa, forurile de tenis de masa din Romania si Suedia - Federatia Romana de Tenis de Masa (FRTM) si Asociatia Suedeza de Tenis de Masa (ASTM) – si-au unit fortele pentru a sparge gheata si a relua in 2020 competitiile internationale oprite de pandemia COVID-19. Cele doua foruri au finalizat discutiile si au semnat un parteneriat unic prin care cei mai valorosi jucatori din ambele tari se vor intalni in turnee organizate atat in Romania, cat si Suedia.

 Primul eveniment este programat a avea loc la sfarsitul acestei luni (25-27 septembrie), cand echipa nationala de juniori a Romaniei va concura in noul Turneu al Suediei de la Helsingborg. Cele doua tari se vor confrunta, de asemenea, intr-un meci care implica toate cele patru categorii - fete si baieti echipe cadeti si juniori. Pana la trei sesiuni comune de pregatire se vor desfasurate in ambele tari pentru echipele nationale de tineret, turneele fiind de simplu atat la masculin cat si la feminin, la categoriile U21, U18 si U15.

„Sunt fericit si mandru ca doua tari cu performante deosebite isi unesc fortele si construiesc un proiect atat de important. Scopul nostru este de a pune bazele pentru generatiile viitoare si de a creste gradul de constientizare in ceea ce priveste competitivitatea si motivatia. Ne propunem ca tinerii nostri sa invete cat mai multe din aceste schimb de experienta, iar expertiza antrenorilor sa se imbunatateasca si sa se adapteze pentru a implementa cele mai noi metode de formare. Sper ca acesta este doar inceputul colaborarilor viitoare si cred cu adevarat ca nu este doar pentru cele doua federatii nationale ale noastre, ci pentru intreaga familie europeana de tenis de masa”, a spus Cristinel Romanescu presedintele FRTM.

 „Asteptam cu nerabdare sa intampinam o parte dintre cei mai buni jucatori tineri din Europa in Suedia. Ambitia noastra a fost de-a lungul timpului sa ne consolidam treptat modelul competitional prin atragerea de oaspeti internationali - in special la categoriile de tineret. Va fi o provocare grea, dar foarte interesanta, sa incepem confruntarile tinerelor talente din Romania si Suedia”, a declarat Mikael Andersson, directorul de inalta performanta din cadrul ASTM.

Discutiile se invart, de asemenea, in jurul unei posibile tabere comune de pregatire inainte de Campionatele Europene ITTF pentru Echipe din 2021, de la Cluj, la care sa participe atat echipele masculine, cat si cele feminine. Prioritatea maxima o are, de asemenea, inceperea proiectelor legate de pregatirea antrenorilor.

Un alt domeniu important pe lista de prioritati este acela de a invata generatia viitoare de tineri jucatori de top romani si suedezi sa acorde mai multa atentie relatiilor publice si activitatii media in general.

Sursa foto:

Galerie foto