You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sportivilor straini li se va permite intrarea in Japonia inainte de Tokyo 2020.

Ligile nationale de top de baschet si volei din Japonia sunt printre primele campionate unde jucatorii straini sunt asteptati inainte de deschiderea sezonului, in octombrie a.c.. Alte sporturi care asteapta sa permita jucatorilor straini sa evolueze in campionatele nipone interne de prima liga sunt tenisul de masa (T-League), rugby-ul (Top League) si golful profesionist.

Guvernul Japioniei a luat aceasta decizie pentru a mentine competitiile interne la nivel inalt pentru a-i ajuta pe jucatorii japonezi sa se pregateasca in compania unor jucatori de prima mana inainte de Tokyo 2020.

Aceste modificari au fost facute in ciuda pandemiei COVID-19, care a dus la amanarea Jocurilor de la Tokyo pana in 2021 si a intrerupt activitatea sportiva la nivel mondial.

Potrivit noilor reguli, sportivii straini vor trebui sa furnizeze rezultatele mai multor teste COVID-19 inainte de a parasi tarile lor. In plus, la sosirea in Japonia vor trebui sa ramana in carantina timp de 14 zile, dupa care vor fi obligati sa-si prezinte planurile de circulatie in tara.

Organele de operare si asociatiile sportive vor trebui sa urmareasca respcetarea masurilor de prevenire COVID-19.

Singurii straini care au evoluat in ultima perioada in sportul nipon, mai exact in campionatul de fotbal de prima liga (J-League) si in Liga Profesionista de Basebal, au fost cei aflati in tara inainte ca guvernul sa interzica intrarea cetatenilor straini.

Reprimirea sportivilor straini in Japonia, poate fi o modalitate de a testa eficacitatea procedurilor de control al imigratiei inaintea Jocurilor Olimpice si Paralimpice de anul viitor.

Galerie foto