You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Organizatorii JO Los Angeles 2028 au dezvaluit noul logo revolutionar LA 28, cu posibilitati infinite de a celebra diversitatea si creativitatea Jocurilor

Los Angeles 2028 a dezvaluit un nou logo pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice cu un „A in continua schimbare”, care spune povesti despre sarbatoarea sportului, artei si comunitatii unice a orasului.

Recunoscand ca nicio ilustratie nu poate exprima tot ceea ce reprezinta orasul Los Angeles si Jocurile Olimpice, o multime de sportivii, artistii si sustinatori ai JO au colaborat la crearea unei embleme dinamice, fiecare si-a adus contributia cu povesti din LA din viata personala,  despre visele si experientele traite in Los Angeles, despre importanta LA pentru fiecare dintre ei, despre cum percepe fiecare Orasul Ingerilor.

O litera L, si cifrele 2 si 8 puternice si indraznete constituie fundamentul emblemelor olimpice si paralimpice, iar povesti individuale sunt exprimate prin „A”-ul dinamic si intr-o continua schimbare. Acestea sunt inspirate de infinitele posibilitati pe care le reprezinta Los Angeles, onorand creativitatea, diversitatea, exprimarea de sine si incluziunea.

„Nu a existat niciodata un moment mai important si mai potrivit pentru a transmite mesajele sportivilor”, a spus Casey Wasserman, presedintele LA28. „Sportul este o parte speciala a culturii noastre globale, conectand oamenii si fanii din comunitati din intreaga lume. Jocurile Olimpice si Paralimpice LA28 vor fi o platforma pentru povesti individuale de triumf, de inima si de oportunitati, pe masura ce recunoastem si veneram diversitatea si visele umanitatii pentru viitor. ”

Printre cei care si-au impartasit povestile se numara olimpicii Adam Rippon (patinaj artistic), Alex Morgan (fotbal), Chloe Kim (snowboard), Gabby Douglas (gimnastica), Ibtihaj Muhammad (scrima), Simone Manuel (inot), Allyson Felix si Michael Johnson (atletism). Li s-au alaturat paralimpicii Lex Gillette si Scout Bassett (ambii atletism) si Oz Sanchez (ciclism), precum si sperantele olimpice si paralimpici Jamal Hill (inot), Chantel Navarro (box) si Ezra Frech (atletism).

Celebritatile Billie Eilish (cantaret si cantautor), Reese Witherspoon (actrita, producatoare si antreprenor), Lilly Singh (povestitoare), Alex Israel (artist multimedia, scriitor si designer), Bobby Hundreds (ilustrator si designer), Steven Harrington (artist multimedia) si Lauren „Lolo” Spencer (model de stil de viata cu handicap si actrita) au contribuit, de asemenea, alaturi de membrii comunitatii locale - Aidan Kosaka (liderul comunitatii), Chaz Bojórquez (artist graffiti), Dr. Woo (artist tatuaje), sau Jorge „El Joy” Alvarez (bucatar).

Surse foto&video: olympics.org, LA28.org

Galerie foto