You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tokyo 2020 vor avea loc in 2021, cu sau fara COVID

In cadrul unei reuniuni prezidate de Kazuhiro SUGITA, secretarul sef adjunct al cabinetului primului ministru, ca reprezentat  al Guvernului Japoniei, secondat de Toshiro Muto, directorul executiv al Tokyo 2020, s-a realizat o analiza complexa a contramasurilor COVID-19 in perspectiva bunei desfasurari a Jocurilor Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020  amanate pentru anul viitor. La discutii au mai fost prezenti o serie de alti reprezentanti ai guvernului nipon, al Guvernului Metropolitan Tokyo si ai Jocurilor Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020, precum si experti in boli infectioase.

La aceasta sedinta s-a discutat atat despre starea actuala a masurilor luate pentru a preveni raspandirea bolilor infectioase cat si despre problemele care vor trebui abordate in viitor. S-a pus problema revizuirii in detaliu a problemelor care ar putea afecta sportivii, oficialii si spectatorii (in aceasta ordine de prioritate) la fiecare etapa a calatoriilor lor inainte, in timpul si dupa Jocuri, organizatorii fixand sfarsitul anului ca termen pentru finalizarea aceastei analize. Ulterior se vor analiza masurile legate de intrarea sportivilor in Japonia.

In urma discutiilor un lucru a devenit clar, ca Jocurile Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020 vor avea loc in 2021. De altfel vicepresedintele Comitetului International Olimpic John Coates a declarat ca amanatele Jocuri Olimpice Tokyo 2020 vor continua anul viitor „cu sau fara Covid”. Oficialul CIO a confirmat ca Jocurile vor incepe pe 23 iulie 2021, numindu-le „Jocurile care au cucerit Covid”.

In continuare este insa posibil scenariul lansat iulie de Toshiro Muto potrivit caruia Jocurile ar putea avea loc cu un public „limitat”, pentru a evita riscul de a nu avea spectatori deloc. De asemenea, ceremoniile de deschidere si de inchidere ale Jocurilor ar putea fi „simplificate”, iar numarul persoanelor delegatii din fiecare tara ar putea fi redus.

Galerie foto