You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Premierul demisionar al Japoniei, asteptat sa continue sa ajute la pregatirile pentru Tokyo 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice si Paralimpice de anul viitor spera ca premierul Japoniei Shinzo Abe, care  si-a anuntat demisia saptamana trecuta invocand probleme de sanatate, va continua sa ajute la pregatirile pentru Tokyo 2020 si dupa ce nu va mai ocupa functia de prim ministru.

Plecarea lui Abe cu mai putin de un an pana la deschiderea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, reprogramate pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, este o mare pierdere, dar Toshiro Muto, directorul executiv al Tokyo 2020, spera ca primul ministru care va pleca va ramane implicat.

"Abe a sprijinit activ candidatura noastra castigatoare pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo si, impreuna cu presedintele Comitetului International Olimpic Thomas Bach, a luat decizia dificila de a amana Jocurile cu un an ", a declarat Muto. „Ar fi incurajator pentru noi daca el ar putea continua sa ne ghideze in eforturile de a definitiva organizarea Jocurilor Olimpice in noile conditii, cauzate de COVID-19, chiar si dupa ce demisioneaza".

Mare iubitor de sport, Abe s-a adresat membrilor Comitetului International Olimpic la sesiunea din 2013 de la Buenos Aires, unde Tokyo a primit organizarea Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2020 , iar la ceremonia de inchidere de la Rio 2016, el a aparut imbracat ca popularul personaj Nintendo Mario intr-unul dintre momentele memorabile ale serii.

In varsta de 65 de ani, Abe sufera de colita ulcerativa si urmeaza sa primeasca un tratament nou, timp mai indelungat.

Un succesor al lui Shinzo Abe urmeaza a fi ales pe 14 septembrie a.c., iar rezultatul ar putea fi anuntat doua zile mai tarziu.

Sursa foto: tokyo.org 

Galerie foto