You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Teren de antrenament pentru hochei, gata pentru Paris 2024

In perspectiva editiei de vara a Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris, in 2024, in suburbiile capitalei Frantei a fost instalat un nou teren de hochei pe iarba pentru a fi folosit de echipele internationale care se pregatesc pentru JO 2024.

Terenul  situat in incinta Centrului de inalta performanta Le CREPS (Centre de Ressources d'Expertise et de Performance Sportives) din Chatenay-Malabry  se afla la aproximativ 11 km de centrul Parisului. Suprafata sintetica de joc, care indeplineste standardele si cerintele stabilite de Federatia Internationala de Hochei (FIH), a fost instalata de furnizorul de terenuri sportive artificiale Polytan.

Finantarea proiectului a fost asigurata ca parte a pregatirilor orasului pentru Jocuri, Le CREPS fiind unul dintre numeroasele locuri potentiale de pregatire pentru cele 24 de echipe participante.

„Calitatea terenului este exceptionala”, a spus Michel Godard, directorul Le CREPS. "Suprafata va fi folosita pentru antrenamentele echipelor internationale de hochei care se pregatesc pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, ajutand in acelasi timp dezvoltarea nationala si regionala a hocheiului pe iarba din Franta."

La randul sau, Alastair Cox, manager pe probleme de facilitati si programe de calitate din cadrul FIH, a s-a declarat incantat sa vada ca acest domeniu nou beneficiaza de cea mai recenta tehnologie de gazon sintetic, dezvoltata pentru a satisface criteriile de performanta sportiva, siguranta jucatorilor si durabilitatea programului de calitate al FIH.

Galerie foto