You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Traseul original al Stafetei Tortei Olimpice Tokyo 2020 ar putea ramane neschimbat

Tokyo 2020 intentioneaza sa mentina programul initial al Stafetei Flacarii celei de a XXXII-a editii de vara a Jocurilor Olimpice reprogramate din cauza pandemiei de coronavirus pentru anul viitor. Torta trebuia sa-si inceapa periplul din Fukushima, in martie a.c., la doua zile dupa ce s-a decis amanarea competitiei.

Organizatorii au cantarit indelung ce ar insemna ca traseul Tortei Olimpice sa sufere modificari majore in sensul simplificarii acestuia pentru reducerea atat a riscului de imbolnavire cu COVID-19 cat si a costurilor. Analiza financiara a relevat insa ca o scurtare a Stafetei, care ar presupune ca organizatorii sa poarte discutii cu sponsorii afectati si autoritatile locale, ar avea ca rezutat economii nesemnificative. In aceste conditii, Tokyo 2020 colaboreaza cu administratiile locale pentru a determina modul in care Stafeta Tortei va putea fi reorganizata pentru diminuarea riscurilor reprezentate de coronavirus.

In cazul in care organizatorii Tokyo 2020 vor respecta planul initial, itinerariul Flacarii Olimpice va dura 121 de zile.

Stafeta ar urma sa inceapa pe 25 martie 2021 la Centrul National de Pregatire pentru Fotbal din Prefectura Fukushima, selectata pentru „Marele Start”, deoarece organizatorii doresc sa foloseasca imaginea Tokyo 2020 pentru a promova refacerea regiunii afectate in 2011 de un cutremur devastator si un tsunami, cauzele exploziei centralei nucleare din zona care a curmat peste 15.000 de vieti.

Stafeta ar vizita apoi toate cele 47 de prefecturi ale Japoniei, ca parte a unui turneu la nivel national la care sunt asteptati sa participe 10.000 de purtatori ai Flacarii Olimpice, programat a se incheia pe 23 iulie 2021 cand a fost reprogramata Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020.

Galerie foto