You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Arena Nicolae Marasescu, bijuteria din Banie inaugurata de autoritatile locale in prezenta presedintelui COSR si a personalitatilor atletismului romanesc

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu a fost prezent, la Craiova, alaturi de personalitati ale atletismului romanesc si oficialitatile locale, la inaugurarea celui mai modern stadion din Romania destinat in exclusivitate atletismului, regele sporturilor olimpice.

La eveniment au participat nume de rasunet ale atletismului romanesc Doina Melinte, Maricica Puica, Gabriela Szabo, Paula Ivan, Violeta Beclea-Szekely, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Marian Oprea, Ilie Floroiu, Petre Dragoescu, dar si Florin Florea, presedintele Federatiei Romane de Atletism.

Presedintele COSR a oferit oficialitatilor orasului Craiova, tricoul Team Romania.“Este o placere deosebita sa fiu prezent astazi aici, in orasul Craiova, cel care a dat multi campioni sportului romanesc. Acest oras este un reper pentru istoria atletismului romanesc. Aveti un stadion minunat, aveti o sala polivalenta superba, iar acum aveti o arena de atletism extraordinara. Felicitari tuturor celor care au pus umarul la ridicarea stadionului pe care-l inauguram azi. Sunt sigur ca aici se vor forma multi viitori campioni.” a declarat Mihai Covaliu la inaugurarea stadionului.

Arena, situata langa Stadionul Ion Oblemenco, poarta numele regretatului antrenor si conducator al sportului romanesc Nicolae Marasescu, poate gazdui peste 5000 de spectatori in patru corpuri de gradene, are vestiare si zone cu dotari speciale pentru sportivi, arbitri, media si este acreditata pentru organizarea competitiilor europene din categria World Athletics (IAAF) II.

Doua dintre sectoarele tribunelor sunt acoperite cu o copertina, iar stadionul are o nocturna pentru terenul de competitie si alta pentru cel de incalzire. Zona de incalzire este dotata cu o pista semicirculara si este amplasata in spatele tribunei oficiale a Stadionului ”Ion Oblemenco”. Arena de competitie are o pista ultramoderna, cu block-start, cronometraj electronic, cu 8 culoare, groapa cu apa, sectoare pentru probele tehnice( sarituri in lungime/triplusalt, aruncari, sarituri in inaltime si prajina).

Constructia a costat 10 milioane de euro, bani alocati de la bugetul local al municipiului Craiova.

Sursa foto: Facebook Federatia Romana de Atletism si Ziarul de Craiova

Galerie foto