You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Zece finalisti, in competitia pentru designul unifomelor JO de iarna Beijing 2022

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice de iarna de la Beijing 2022 a anuntat o lista scurta cu zece finalisti pentru proiectarea uniformei importantei competitii.

Au fost depuse 602 de propuneri, iar dupa evaluarea initiala, reevaluarea si evaluarea publica a expertilor au fost listate zece variante.

Creatorii modelelor selectionate provin de la Universitatea din Shanghai de Stiinte in Inginerie, Universitea Tsinghua si producatorului chinez de imbracaminte sportiva Anta. De asemenea, Institutul de tehnologie vestimentara din Beijing este un alt organism listat, in timp ce designerii Wang Yutao si Huang Jiemeng s-ar putea numara la randul lor printre castigatori.

Designerii si-au prezentat propunerile pentru sase categorii - jacheta sport functionala in aer liber, pantaloni sport, jacheta “fleece”, pantaloni tesuti, articole tricotate pentru protejarea si incalzirea capului si gâtului.

Castigatorul va fi recompensat cu  un premiu de 100.000 yuani chinezesti (11.500 lire sterline / 14.000 dolari/ 13.000 euro), iar ceilalti noua finalistii vor primi un bonus in numerar de pana la 10.000 yuani chinezesti (1.150 lire sterline/ 1.400 dolari / 1.300 euro).

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice de iarna de la Beijing 2022 a desemnat China Association Designers Fashion (Asociatia Creatorilor de Moda din China) sa se ocupe de selectia modelelor pentru uniformele si echipamentele care vor fi purtate de personalul Beijing 2022.

Foto: beijing.2022.org

Galerie foto