You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Zbor in formatie in memoria victimelor atacului terorist din timpul JO Munchen 1972

Avioanele de lupta germane si israeliene au zburat in formatie, pe deasupra aerodromului militar Fuerstenfeldbruck, din apropierea Munchenului in memoria victimelor atacului terorist asupra lotului olimpic al Israelului  din timpul Jocurilor Olimpice de vara de la Munchen, din 1972.  

Pentru a comemora moartea celor 11 sportivi si tehnicieni israelieni, a unui politistul german si a cinci militari palestinieni care au pierit atunci, pilotii au zburat peste aerodromul militar Fuerstenfeldbruck, din apropierea Munchenului, intr-un prim exercitiu comun, ca parte a initiativei „Aripile Albastre 2020”.  

Atacul, unul dintre cele mai tragice evenimente ale Jocurilor, care a fost lansat de organizatia Black September (Septembrie Negru), responsabila si de asasinarea primului-ministr iordanian Wasfi Tal, nu a pus insa capat importantei competitii sportive.

In ciuda sangerosului incident si a vocilor care au solicitat anularea intrecereilor, Jocurile de la Munchen au continuat potrivit programului initial.

In semn de prietenie si pace intre popoare, avioanele au zburat si pe deasupra lagarului de concentrare Dachau, unde au fost detinuti peste 200.000 de oameni, dintre care multi evrei si unde au fost ucisi 41.500 de oameni.

Galerie foto