You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ana-Maria Popescu si Helmult Duckadam, onorati prin intreguri postale de Romfilatelia

Spadasina Ana-Maria Popescu si fostul portar Helmult Duckadam au fost omagiati la sediul Romfilatelia prin lansarea oficiala a intregurilor postale cu timbre, dedicate marilor sportivi ai Romaniei. Sustinuti de Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, cei doi sportivi de aur au semnat in cartea de onoare a Romfilatelia, in cadrul unui eveniment desfasurat in conditii de distantare si siguranta sociala in prezeta Cristinei Popescu, directorul general al Romfilatelia si a directorului adjunct al Companiei Nationale a Postei Romane Carmen Alecu.

Ana-Maria Popescu, medaliata cu aur olimpic, mondial si european, si-a marcat momentul sub deviza ”Ai grija de campionul din tine!”, indemnul sau pentru toti semenii fiind ”Pentru mine campion e omul care nu renunta”.

Helmut Duckadam, supranumit ”Eroul de la Sevilla” dupa ce a aparat patru lovituri de la 11 metri in finala Cupei Campionilor Europeni - performanta care i-a adus un loc in Cartea Recordurilor castigata de Steaua Bucuresti, la Sevilla, pe 7 mai 1986 - a ales deviza ”Atitudine de invingator”.

”Ma bucur pentru cei doi sportivi de aur ai Romanei care sunt onorati prin aceste intreguri postale. Perseverenta, increderea si daruirea sunt cele care i-au ajutat sa isi indeplineasca visul. Amandoi au ajuns cei mai buni in domeniul lor. Ana e campioana olimpica, mondiala si europeana iar Helmuth a reusit o performanta extraordinara pentru fotbalul romanesc.” a declarat Mihai Covaliu.

Lansarea a continuat cu dezvelirea si semnarea panourilor de Ana-Maria Popescu si Helmut Duckadam, inscrisi de acum in patrimoniul filatelic national.


Foto: Romfilatelia

Galerie foto