You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

2.026 de zile pana la Milano-Cortina 2026

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice si Paralimpice de iarna Milano-Cortina 2026 s-a intrunit pentru a marca 2.026 de zile pana la startul competitiei. In ciuda pandemiei de coronavirus, presedintele Giovanni Malago si directorul executiv Vincenzo Novari au transmis in cele doua zile de discutii ca pregatirile pentru cea de-a XXV-a editie de iarna a Jocurilor continua sa inregistreze progrese.

„Suntem optimisti, pozitivi si proactivi”, a spus Malago."Exista un mare interes pentru aceste Jocuri, deoarece, cu dubla candidatura a localitatilor Milano si Cortina, am deschis o noua era, cea a unui mare eveniment inovator, atat din punct de vedere sportiv, cat si economic si structural. Principala noastra preocupare este sa construim mai puțin, dar mai bine, sa putem lasa o mostenire pentru viitor”.

Cele doua localitati au castigat dreptul de a gazdui Jocurile din 2026 in iunie 2019, iar Parlamentul italian a promis ca va adopta o “lege olimpica” pentru a facilita organizarea si guvernarea Milano-Cortina 2026.

Ceremonia de deschidere a JO Milano-Cortina 2026 este programata pentru 6 februarie 2026 pe stadionul San Siro din Milano.

Sursa foto: MilanCortina 2026

Galerie foto