You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Qatar, prima tara din Orientul Mijlociu intrata oficial in cursa pentru gazduirea Jocurilor Olimpic si Paralimpice din 2032

Comitetul Olimpic din Qatar a confirmat astazi ca a solicitat oficial sa se alature tarilor aflate in „dialog continuu” neconcomitent cu Comitetului International Olimpic (CIO) pentru gazduirea Jocurile Olimpice si Paralimpice  din 2032.

Excelenta Sa Seicul Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, presedintele Comitetul Olimpic din Qatar, a declarat:„ Jocurile Olimpice nu au avut loc niciodata in Orientul Mijlociu. Inelele Olimpice sunt un simbol al pacii, unitatii si sperantei pentru oamenii din intreaga lume, inclusiv pentru oamenii din regiunea noastra. Anuntul de astazi marcheaza inceputul unui dialog semnificativ cu viitoarea Comisie a CIO pentru a explora interesul nostru si pentru a identifica modul in care Jocurile Olimpice pot sustine obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale Qatarului”.

„De mai multi ani, sportul a contribuit major la dezvoltarea natiunii noastre. De la atletism la ciclism, gimnastica la fotbal, tenis la volei, Qatar a castigat reputatia unei destinatii de clasa mondiala pentru evenimente sportive majore. Aceasta evidenta demonstrata si bogatia de experienta, impreuna cu dorinta noastra de a folosi sportul pentru a promova pacea si schimbul cultural, sunt cele care vor sta la baza discutiilor noastre cu Comisia", a mai spus liderul olimpismului din Qatar.

Presedintele CIO Thomas Bach a salutat interesul tarii din Orientul Mijlociu. „Noi in CIO suntem multumiti de interesul urias pentru Olimpiada de vara din 2032, cu 12 ani inainte de lansarea Jocurilor”, a spus el. „Suntem intr-o pozitie excelenta. Ne-am asigurat ca noua noastra abordare a acestui tip de intentii functioneaza bine. Am lansat un dialog intre Comitetele Nationale Olimpice interesate si o comisie speciala in CIO. Desigur, salutam Qatarul sa se alature acestui dialog".

Qatar se alatura astfel  Australiei, Indiei, Indoneziei si Germaniei, tarile care si-au exprimat pana acum intentia de a organiza Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2032. Candidatura comuna istorica a  Coreei de Nord si Coreei de Sud, se pare ca nu va mai fi depusa intrucat relatiile dintre cele doua state sunt din ce in ce mai tensionate.

Sursa foto: Media Center Team Qatar

Galerie foto