You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Dialog pentru promovarea sportului initiat de COSR cu MTS si MEC

Mihai Covaliu, presedintele Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si George Boroi, secretarul general al COSR, i-au avut parteneri de dialog astazi, la Casa Olimpica, din Bucuresti, pe Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii si pe Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului.

Prin partenerii sai prezenti la intalnire Ionut Stanimir – director de Marketing si Comunicare BCR, Ana Maria Catauta si Iulian Mihalache, reprezentantii Institutului Aspen, COSR a propus implementarea  unui program national care sa promoveze sportul in randul copiilor si sa creasca interesul lor si al profesorilor pentru educatia fizica in scoala.

Partile participante la discutii au agreat semnarea unui protocol de colaborare si au stabilit urmatoarele etape de actiune.

Programul national de promovare a sportului in randul copiilor din scoli se axeaza pe comunicare on-line si va putea fi accesibil tuturor celor care isi doresc sa faca miscare.

”Programul se pliaza perfect pe nevoile noastre,  in conditiile in care orele de sport  nu mai beneficiaza de  aceeasi implicare din partea copiilor. Putem sa construim lucruri la nivel de atitudine, de abordare. Consider ca este un program foarte bun si il putem pune in aplicare on-line din toama” a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii.

Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului, a identificat obiectiv interesul comun al tuturor: „Acest program aduce un plus tuturor. Fiecare parte din acest protocol  va avea de castigat. Toti vom fi bucurosi sa avem copii fericiti, sanatosi, educati si posibili campioni. Interesul comun este sa reasezam sportul la baza lui! Orice efort pentru relansarea sportului de masa este benefic”.

”Sportul de performanta va avea numai de castigat din acest program. Ne unim fortele intr-un proiect important pentru sportul de masa in Romania, pentru copii, pentru societate. Este un proiect accesibil tuturor si sunt increzator ca va capta interesul copiilor, profesorilor de educatie fizica si al parintilor” a punctat Mihai Covaliu, presedintele COSR.

Galerie foto