You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Raluca Stramaturaru, Andreea Grecu si Valentin Cretu vor primi burse olimpice pana la JO Beijing 2022

Trei dintre cei mai valorosi reprezentanti ai sporturilor de iarna din Romania: Raluca Stramaturaru - sanie, Andreea Grecu - bob si Valentin Cretu - sanie,  au devenit beneficiarii unor burse olimpice derulate prin programul initiat de Comitetul International Olimpic prin Solidaritatea Olimpica.

Cei trei au semnat contractele la Casa Olimpica in prezenta secretarului general al COSR George Boroi, a expertilor din cadrul Departamentului Sport al COSR in frunte cu directorului Dragos Tataru, a antrenorului federal din cadrul Federatiei Romane de Bob si Sanie Sorina Ticu si a antrenorului lotului feminin de bob Paul Neagu.

”Faptul ca ati fost alesi si acceptati in acest program insemana ca avem incredere in voi. Vom fi alaturi de voi si va vom sprijini. Sunteti cei mai buni si sunteti si curajosi in obiectivul pe care vi l-ati propus, o medalie! Dupa ceea ce s-a intamplat la JO de Tineret de la Lausanne, din ianuarie 2020,  unde Romania a castigat doua titluri olimpice la monobob, orice este posibil. Va sustinem ! ” le-a transmis George Boroi.

”Acum obiectivul nostru s-a schimbat, de la calificare am trecut la medalie!” a spus hotarata Andreea Grecu, pilotul bobului feminin de doua persoane al Romaniei.

Raluca Stramaturaru a obtinut locul 7 la sanie,  la individual, la  JO PyeongChang din 2018 si locul 10 cu echipa la aceeasi competitie. Ea a participat pana acum la trei editii ale JO de iarna (2010, 2014 si 2018)

Andreea Grecu - pilot,  a castigat anul acesta medalia de argint  la Campionatele Europene, in proba de bob doua persoane (alaturi de Ioana Gheorghe).

Valentin Cretu, participant la ultimele trei editii ale Jocurilor Olimpice de iarna, a terminat pe locul 10 la JO PyeongChang 2018, in proba pe echipe la sanie..

Bursele olimpice vor fi acordate sportivilor pana dupa terminarea JO Beijing 2022.

#teamromania #cosr #olympicromania #beijing2022 #magazinolimpic #bobsisanie

Galerie foto