You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Importanta zambetului si umorului in performanta sportiva, in deschiderea Buletinului Informativ COTAS nr. 10

Psihologul sportiv Alina Gherghisan, doctor in stiintele sportului, prezinta “Importanta zambetului si a umorului in performanta sportiva” in deschiderea numarului 10 al Buletinului Informativ COTAS, publicatia editata de echipa de specialisti a Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica (COTAS) al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), care a aparut astazi.

Cauze, mecanisme si solutii de facilitare a circulatiei periferice ce tin preponderant de controlul tonusului muscular in cuplajul neuro-motor sunt prezentate de profesorul universitar doctor Pierre Joseph de Hillerin in capitolul “Controlul neuronal al tonusului muscular”, iar dr. Camelia Stefanescu – nutritionist-dietetician, te invata in capitolul “Proteina animala vs proteina vegetala” cum sa nu ajungi sa iti dezechilibrezi dieta si in consecinta sa nu iti scazi performanta sportiva.

Toate aceste subiecte, pe larg, se regasesc in Buletinul Informativ COTAS nr. 10 care poate fi accesat AICI

Sistemul de autoanaliza zilnica poate fi completat de sportiv si trimis specialistilor COTAS dupa ce a fost accesat urmatorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdykQbzmxAWaAinsrsxpRLtit2R8w7-UEh4bQd5geWTF2lcrQ/viewform

Galerie foto