You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa de specialisti a Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica al COSR, noi subiecte de interes, in numarul 9 al Buletinului Informativ COTAS

Buletinul Informativ COTAS numarul 9, editat de echipa de specialisti a Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica (COTAS) al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), care a aparut astazi, incepe cu o interesanta prezentare a “Tehnicilor de psihoreglare in sportul de performanta”, realizata de psihologul sportiv Alina Gherghisan, doctor in stiintele sportului.

Profesorul universitar doctor Pierre Joseph de Hillerin vorbeste despre “Febra musculara, presiunea osmotica si caile de refacere”, iar in capitolul “Durerea zonei inferioare a spatelui (zona lombara) ” kinetoterapeutul Vlad Manoliu spune cat de important este sa intelegem musculatura spatelui si biomecanica acesteia, pentru a afla cauzele posibilelor dureri si pentru a alege tratamentul adecvat in cazul aparitiei simptomelor.

 La intrebarea “Ce supliment proteic aleg? ” raspunde dr. Camelia Stefanescu – nutritionist-dietetician si explica scopul introducerii suplimentelor alimentare in dieta obisnuita.

Din nou, sportivi romani de top au raspuns provocarilor lansate de colegii lor si au vorbit despre cum s-au antrenament acasa si cum se pregatesc in starea de alerta.

Atleta Daniela Stanciu - saritura in inaltime, a raspuns provocarii Anei Maria Popescu si a vorbit despre ce a simtit cand a aflat ca intra intr-o “vacanta prelungita” si la randul sau i-a provocat pe colegii de la box, Cosmin Girleanu si Andrei Aradoaie.

Judoka Andreea Chitu a povestit cum in cele doua luni de intrerupere a activitatii in cadrul lotului olimpic si-a spus ca nu e momentul sa se lase cuprinsa de ganduri negative si ca este foarte important sa invete lucruri noi si sa dezvolte noi aptitudini.

Toate aceste subiecte, pe larg, se regasesc in Buletinul Informativ COTAS nr. 9 care poate fi accesat AICI

Sistemul de autoanaliza zilnica poate fi completat de sportiv si trimis specialistilor COTAS dupa ce a fost accesat urmatorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdykQbzmxAWaAinsrsxpRLtit2R8w7-UEh4bQd5geWTF2lcrQ/viewform

Galerie foto