You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jurnal de cantonament (V) – In ciuda relaxarii din ultimele zile, la Izvorani rigorile se mentin

Chiar daca de la 1 iunie Guvernul a luat o serie de masuri de relaxare, sportivii care se afla in cantonament inchis la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani se supun acelorasi rigori impuse de la deschiderea bazei sportive. 

Noii  veniti urmeaza acelasi traseu bine stabilit pana la cazarea in hotel, cu o prima halta la punctul de triaj. Aici, inainte de completarea documentatiei, personalul medical verifica daca persoanele care vor intra in cantonament tusesc, au gust si miros, si le sunt masurate temperatura si saturatia de oxigen din sange. 

Sportivii continua sa serveasca toate mesele in camera, iar parasirea temporara a bazei este strict interzisa. 

In fiecare dimineata, la receptia hotelului, inainte de inceperea programelor de antrenament, cadrele medicale verifica din nou daca sportivii au gust si miros, tusesc si daca temperatura si saturatia de oxigen din sange sunt normale.

Dupa 7 si 14 zile de la intrarea in Complex, sportivii si membrii colectivelor tehnice sunt testati  de echipa mobila a Laboratoarelor REGINA MARIA - Reteaua Privata de Sanatate, partenerul Comiteteului Olimpic si Sportiv Roman pentru testari si detectare a coronavirusului SARS CoV-2. Cei care stau mai mult de doua saptamani repeta testele dupa14 zile.

Galerie foto