You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Complexul Olimpic Sydney 2000 si-a redeschis portile pentru sportivii de performanta din loturile reprezentative ale Romaniei

Bucuria intoarcerii la pregatire se citeste pe chipul sportivilor care de ieri au intrat in Complexul Olimpic ”Sydney 2000” de la Izvorani. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a pregatit baza pentru primul val al performerilor calificati deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sau in curs de calificare.

Primii ajunsi la Izvorani au fost cei din lotul olimpic de judo. Testati si respectand toate regulile impuse de specialisti, cei 12 sportivi si cei patru antrenori au fost cazati aseara. Mancarea le-a fost livrata la usa conform recomandarilor.

Chiar daca pentru doua saptamani vor suporta un regim inchis toti abia asteptau sa se poata antrena din nou impreuna. Florin Bercean, antrenorul coordonator al lotului olimpic de judo a declarat ca: ”Dupa doua luni de pregatire individuala la domiciliu, acesta este cel mai placut cantonament din viata de sportiv sau antrenor, spunem toti la unison!”.

Medaliata mondiala si europeana Andreea Chitu a fost prima pe teren azi la pregatirea fizica, iar campionul olimpic de tineret Adrian Sulca e bucuros ca si-a vazut colegii.

La Izvorani a sosit astazi si gimnastul Marian Dragulescu impreuna cu antrenorul sau Csaba Gal.

Presedintele COSR Mihai Covaliu si secretarul general COSR George Boroi au vizitat baza sportiva saptamana trecuta pentru a se asigura ca toti cei care se vor pregati in regim inchis la Izvorani sunt in siguranta.

“Incepand de astazi sunt in cantonamentul de la Izvorani loturile olimpice de judo, gimnastica artistica masculin, lupte, si kaiac-canoe, asta in prima faza. Iar canotajul deja soseste la baza din Snagov. Acesta este primul val, ca sa spun asa. Este vorba despre sportivii calificati la Jocurile Olimpice sau in curs de calificare. Urmeaza loturile olimpice de inot, gimnastica artistica feminin, haltere, box si baschet. Alaturi de ei sunt specialisti care fac parte din comisia medicala din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, o parte sunt membri COTAS, Centrul Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica, sunt specialisti in domeniu. Am facut saptamana trecuta o vizita la Izvorani sa vedem exact cum decurg pregatirile. Totul este in regula, traseele sunt marcate, practic nu va fi ceva foarte diferit pentru sportivi, va fi o procedura asemanatoare celei de intrare intr-un sat olimpic. Asa am gandit aceasta procedura, sa fie cat mai prietenoasa cu sportivii. Nu este ceva cu mult diferit de o cazare intr-un sat olimpic. Asa ca sportivii sunt obisnuiti, antrenorii sunt obisnuiti”, a precizat presedintele COSR.

Cei 152 de sportivi care urmeaza sa intre in cantonamente centralizate fac parte din loturile olimpice de canotaj (96 de sportivi), haltere (7), box (2), kaiac-canoe (5), judo (12), lupte (12), gimnastica artistica (6), natatie (5), baschet (7).

Galerie foto