You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Povestiri din izolare si noi provocari lansate de componentii loturilor nationale de tenis de masa, handbal si lupte ale Romaniei in Buletinul Informativ COTAS 6

In paginile numarului 6 al Buletinului Informativ COTAS, editat de echipa de specialisti a Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica (COTAS) al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Alina Gherghisan - psiholog sportiv, doctor in stiintele sportului, revine cu noi dezvaluiri in “Frumoasa si fascinanta lume a antrenamentului in vreme de COVID-19 “- partea a treia, si explica cum situatia de urgenta in care ne-am aflat a fost cu adevarat un exercitiu de dezvoltare a rezilientei noastre mentale. 

Nutritionistul-dietetician Camelia Stefanescu vorbeste despre “Cum gestionam mancatul emotional”, iar dr. Valeriu Tomescu si Alexandru Bacsis explica de ce monitorizarea somnului este esentiala pentru gestionarea nivelului de stres al sportivului.

Prof. univ. dr. Pierre Joseph de Hillerin si  kinetoterapeutul Vlad Manoliu  ofera o combinatie intre prezentarea unor exercitii utilizabile si utilizate atat ca exercitii facand parte din incalzire, cat si ca mijloace ajutatoare in corectiile posturale ce tin de coloana vertebrala in partea a doua a capitolului “Ce facem cu coloana noastra vertebrala?”

La rubrica “Experientele de acasa ale Team Romania”, Eliza Samara, Bernadette Szocz, Adina Diaconu, Irina Ciobanu, Andreea Dragoman, Ovidiu Ionescu si  Rares Sipos, din lotul national de tenis de masa al Romaniei, au raspuns  provocarii lansate de componentii echipei nationale de fotbal U21 a Romaniei si au povestit cum s-au pregatit in izolare.

La randul lor, handbalistele Yuliya Dumanska, Ana Maria Ticu si Crina Pintea au primit provocarea venita de la echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei si au trimis provocarea gimnastului Marian Dragulescu, scrimerei Ana Maria Popescu si performerilor de la tir sportiv Laura Coman si Alin Moldoveanu, iar luptatorii Alin Alexuc-Ciurariu si Alina Vuc au adresat provocarea atletilor Alina Rotaru si Alin Firfirica.

Toate aceste subiecte, pe larg, se regasesc in Buletinul Informativ COTAS nr. 6 care poate fi accesat AICI

Sistemul de autoanaliza zilnica poate fi completat de sportiv si trimis specialistilor COTAS dupa ce a fost accesat urmatorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdykQbzmxAWaAinsrsxpRLtit2R8w7-UEh4bQd5geWTF2lcrQ/viewform

 

Galerie foto