You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Buletinul Informativ COTAS nr. 5 raspunde unor noi intrebari de maximum interes pentru sanatate

Numarul 5 al Buletinul Informativ COTAS este gata sa ofere si in aceasta saptamana informatii de maximum interes atat pentru sportivii de performanta si specialistii din sport, cat si pentru oricare persoana care isi doreste sa traiasca sanatos.

 Echipa de specialisti a Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica (COTAS) al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a raspuns, in acest al 5-lea numar al Buletinului, la intrebari ca “Ce facem cu coloana noastra vertebrala?”, “De ce ar trebui sa iau Vitamina D?”, “Ce alimente sa pun in cosul de cumparaturi?”

Alina Gherghisan - psiholog sportiv, doctor in stiintele sportului, a continuat sa dezvaluie “Frumoasa si fascinanta lume a antrenamentului in vreme de COVID-19 (2)”, iar Dr. Valeriu Tomescu si Alexandru Bacsis au explicat de ce este atat de importanta monitorizarea antrenamentelor.

Componentii loturilor olimpice de fotbal, baschet 3x3 si haltere au raspuns provocarii lansate de canotori in numarul trecut al Buletinului Informativ COTAS si au povestit cum isi mentin forma fizica in timpul restrictiilor impuse din cauza pandemiei de COVID 19, iar chef Manolache a dezvaluit o reteta de file de dorada in crusta de sare marina, unul dintre nenumaratele feuri de mancare cu care ii asteapta pe sportivi la revenirea in Complexul Olimpic Sydeny 2000 din Izvorani.

Toate aceste subiecte, pe larg, se regasesc in Buletinul Informativ COTAS nr. 5 care poate fi accesat AICI

Sistemul de autoanaliza zilnica poate fi completat de sportiv si trimis specialistilor COTAS dupa ce a fost accesat urmatorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdykQbzmxAWaAinsrsxpRLtit2R8w7-UEh4bQd5geWTF2lcrQ/viewform

Galerie foto