• BCR

Stiri

7 mai 2020 Federatiile cu sportivi calificati la Tokyo 2020 au primit astazi ultimele informatii privind participarea la Jocuri

 Reprezentantii unor federatii care au sportivi calificati la Jocurile Olimpice de la Tokyo si cei ai caror sportivi se afla in cursa de calificare pentru competitia olimpica de anul viitor au primit azi ultimele informatii privind pregatirea Misiunii Olimpice si participarea Team Romania la JO Tokyo 2020.

Videoconferinta a fost deschisa de George Boroi, secretarul general COSR, care le-a transmis celor prezenti online sa pastreze aprins spiritul de competitie si sa le ofere incredere sportivilor si antrenorilor, sa intretina visul olimpic asa cum japonezii tin aprinsa flacara olimpica la Tokyo.

Cei care au oferit toate informatiile primite de la Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo si cele venite pe linia Comitetului International Olimpic au fost Florin Misca, secretar adjunct COSR si Sef de Misiune pentru intrecerea din Japonia, Dragos Tataru, director Departament Sport COSR si Adjunct al Sefului de Misiune pentru JO Tokyo 2020. Alaturi ce cei doi au mai participat la discutii si alti membrii ai Secretariatului Olimpic. Videoconferinta face parte din lucrarile de replanificare a operatiunilor pentru Misiunea Olimpica Tokyo.

Federatiile care s-au conectat la aceasta videoconferinta si au primit lamuriri in ceea ce priveste zona planurilor operationale de pregatire a Misiunii Olimpice au fost cele de canotaj, scrima, tenis, gimnastica, haltere, lupte, tenis de masa, handbal, natatie, triatlon, fotbal, judo, polo si yachting.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin specialistii Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica (COTAS) ofera sprijin tuturor sportivilor si colectivelor tehnice in perioada de pregatire individuala la domiciliu.

Team Romania numara pana acum 59 de sportivi calificati la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 de la 12 discipline sportive: canotaj, inot, tir, gimnastica, lupte, canoe, atletism, fotbal, baschet 3x3, tenis de masa, box, ciclism.