You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Canotorii tricolori lanseaza provocari colegilor din loturile de haltere, fotbal si baschet fete, in numarul 4 al Buletinului Informativ COTAS

In cel de-al patrulea numar al Buletinului Informativ COTAS, primul din luna mai, echipa de specialisti a Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica (COTAS) al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) abordeaza teme interesate care vin in sprijinul atat al sportivilor de performanta si specialistilor din sport, cat si al oricarei persoane dornice sa traiasca sanatos.

Alina Gherghisan - psiholog sportiv, doctor in stiintele sportului, dezvaluie “Frumoasa si fascinanta lume a antrenamentului in vreme de COVID-19 (1)”, si prezinta “Un alt tip de autoanaliza: analiza emotionala”. Dr. Camelia Stefanescu – nutritionist-dietetician, vorbeste despre “Cand si ce mananc inainte de antrenament”, iar dr. Diana Torje, despre “Digestia si problemele care pot aparea”.

Kinetoterapeutul Vlad Manoliu prezinta “Importanta mobilitatii segmentului toracal al coloanei vertebrale pentru sportive”, iar prof. univ. dr. Pierre Joseph de Hillerin abodeaza tema Principiului „lucrului bine facut”.

De asemenea, componentii lotului olimpic de canotaj al Romaniei povestesc despre cum se antreneaza in aceasta perioada in care pandemia de coronavirus afecteaza intreaga lume si lanseaza o serie de provocari colegilor din reprezenativele de haltere, fotbal si baschet fete.

Toate aceste teme se regasesc in Buletinul Informativ COTAS nr. 4 care poate fi accesat AICI

Sistemul de autoanaliza zilnica poate fi completat de sportiv si trimis specialistilor COTAS dupa ce a fost accesat urmatorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdykQbzmxAWaAinsrsxpRLtit2R8w7-UEh4bQd5geWTF2lcrQ/viewform

Galerie foto