You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Masuri pentru reducerea impactului crizei COVID-19 asupra CNO-urilor

Comitetul Executiv (ComEx) al Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) s-a intalnit pentru a discuta un numar de probleme importante privind impactul pe care pandemia COVID-19 il va avea asupra sportului precum si ce masuri trebuie luate pentru a atenua efectul pandemiei asupra acestui domeniu.

Condusa de presedintele EOC Janez Kocijancic, videoconferinta a avut ca tema majora situatia curenta a sportului in Europa si gasirea de modalitati pentru a ajuta cele 50 de Comitete Nationale Olimpice (CNO) din Europa.

ComEx EOC si-a angajat sustinerea totala pentru politicile si instructiunile emise intr-o scrisoare circulara trimisa pe 29 aprilie de presedintele Comitetului International Olimpic Thomas Bach tuturor CNO-urilor din lume.

“In calitate de administratori ai Miscarii Olimpice in Europa, trebuie sa fim uniti si hotarati in privinta politicilor propuse de CIO pentru binele sportului si al sportivilor nostri” a declarat Kocijancic. “Fara echivoc, daca un CNO European este in pericol, ar trebui sa contacteze EOC iar noi vom face tot ce ne sta in putinta pentru ai ajuta sa iasa din aceasta criza” a completat acesta.

EOC a condus recent o expertiza a celor 50 de CNO-uri pentru a avea o imagine clara a modului in care COVID-19 afecteaza activitatile si sportivii iar raspunsul celor 46 de respondenti a relevat ca aceasta criza a afectat grav activitatile si bugetul CNO-urilor precum si posibilitatea sportivilor de a se pregati. In acest sens, Solidaritatea Olimpica a raspuns déjà noilor conditii prin adaptarea programelor sale si prin cresterea fondurilor disponibile.

In privinta celorlalte evenimente Olimpice, continua pregatirile pentru a III-a editie a Jocurilor Europene din 2023 in Cracovia (Polonia), in timp ce organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European 2021– Vara din Banska Bystrica (Slovacia) va fi amanata cu un an din cauza organizarii Jocurilor Olimpice Tokyo 2021. Festivalul Olimpic al Tineretului European 2021 – Iarna Vuokatti se va desfasura conform programului, in februarie.

EOC, impreuna cu Comitetul Olimpic Croat si Programul SHARE, a emis o pozitie oficiala privind eligibilitatea organizatiilor sportive pentru suport din partea programelor de finantare ale Uniunii Europene pentru depasirea crizei coronavirus. Documentul a fost sustinut de 44 de organizatii, inclusiv 18 CNO-uri, inainte de a primi sustinerea oficiala a Comisiei Europene si a Consiliului European pe 22 aprilie.

Galerie foto