• BCR

Stiri

20 aprilie 2020 Numarul 2 al Buletinului Informativ realizat de specialistii COTAS ofera noi subiecte de interes major

Echipa de specialisti a Centrului Olimpic de Testare si Asistenta Stiintifica (COTAS) al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) ofera in numarul 2 al Buletinului Informativ COTAS o serie de materiale legate de cum trebuie sa procedeze sportivii in cazul in care se confrunta cu probleme de sanatate in aceasta perioada in care exista mai multe restrictii impuse de autoritati din cauza pandemiei de coronavirus, de imporantanta de a ramane impreuna si a nu acumula emotii toxice, sau sfaturi pentru un somn de calitate care ajuta sportivii de inalta performanta.

De asemenea, a fost realizata analiza incarcaturii antrenamentului in sporturile de echipa, a fost descrisa importanta antrenamentului tendoanelor in prevenirea accidentarilor, iar prof. univ. dr. Pierre Joseph de Hillerin a recomandat un anume tip de exercitii menit sa ajute la „constructia” interioara a intelegerii si stapanirii tehnicii specifice fiecarui sport in parte si a propus cateva miscari lente care pot deveni antrenamente ale intregului lant psiho-neuro-motor.

Toate aceste titluri pe larg, precum si alte subiecte de interes, se regasesc in Buletinul Informativ COTAS nr. 2 care poate fi accesat AICI

Sistemul de autoanaliza zilnica poate fi completat de sportiv si trimis specialistilor COTAS dupa ce a fost accesat urmatorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdykQbzmxAWaAinsrsxpRLtit2R8w7-UEh4bQd5geWTF2lcrQ/viewform