You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara Tokyo 2020, expusa la Fukushima in luna aprilie

O data cu aparitia COVID-19, Flacara Olimpica Tokyo 2020, conceputa initial ca un simbol al redresarii Tarii Soarelui Rasare dupa cutremurul si tsunami-ul din 2011, precum si dupa alte dezastre naturale, a devenit acum lumina de la capatul tunelului pentru toate tarile lumii greu incercate in aceasta perioada de lupta impotriva virusului ucigator.

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo a hotarat ca Flacara, care a ramas in Japonia, sa fie expusa la Centrul National de Pregatire J-Village din Fukushima in toata luna aprilie.

Flacara Olimpica Tokyo 2020, aprinsa in Grecia si inmanata reprezentantilor Tokyo 2020, inainte de a ajunge la baza aeriana japoneza din Matsushima (prefectura Miyagi), va putea fi vizitata in fiecare zi (chiar si sambata, duminica si in zilele de sarbatoare) pana pe 30 aprilie, dar accesul publicului va fi limitat de restrictiile impuse pentru pandemia de coronavirus.

Noul simbol pe care il reprezinta Flacara Tokyo 2020 deriva din deceniile, sau chiar secolele in care spiritul olimpic a adus natiunile mai aproape, a unit sportivii si comunitatile sub semnele pacii si tolerantei.

Galerie foto