• BCR

Stiri

6 aprilie 2020 De Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, presedintele CIO a indemnat pe toata lumea sa continue sa faca miscare, dar acasa

Pe 6 aprilie, de Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO)Thomas Bach a transmis un mesaj de incurajare dintr-o postura inedita - de pe bicicleta de acasa. Presedintele CIO a sfatuit toti oamenii  sa fie activi (#beactive), sa ramana sanatosi si activi (#stayhealthy, #stayactive) si sa fie putenici (#staystrong) in aceste momente dificile, cand intregul mapanond se confrunta cu o pandemie fara precedent, iar populatia este sfatuita sa stea acasa pentru a impiedica raspandirea virusului covid-19.

“Sportul si activitatea fizica sunt esentiale pentru a ramane activi si sanatosi, mai ales in acest moment de incertitudine si distantare sociala. Activitatea fizica imbunatateste sanatatea mentala, ajuta la infrangerea gandurilor negative, scade stresul si depresia si intareste sistemul imunitar.

Prin aderarea la campania #BeActive a Natiunilor Unite, CIO si intreaga Miscare Olimpica arata unitatea si solidaritatea comunitatii sportive cu restul lumii.

Pe canalele de socializare ale CIO, sportivii olimpici din intreaga lume au impartasit deja cateva idei creative si sfaturi despre cum raman activi si isi pastreaza forma fizica. Toti oamenii sunt incurajati sa le urmeze exemplul, sa ramana activi si sa posteze antrenamentele la domiciliu pe canalele lor de socializare, utilizand hashtag-urile #BeActive, #StayStrong, #StayHealthy si #StayActive.

Astazi si nu numai, trebuie sa fim activi (#BeActive) si ramanem uniti!”, a transmis Thomas Bach in incheierea mesajului sau.

Pentru a crea o legatura istorica cu primele Jocuri Olimpice moderne din 1896, 6 aprilie a fost declarata, in 2013, Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace (ZISDP) de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), iar din 2014 a fost sarbatorita in fiecare an.

De sase ani, pe 6 aprilie este celebrata puterea sportului de a conduce schimbarea sociala si dezvoltarea comunitatii si de a favoriza pacea si intelegerea in intreaga lume.

In acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, in mod exceptional, toate manifestarile publice au fost anulate, iar presedintele CIO s-a alaturat celor care lupta impotriva covid-19, de acasa. Pentru a demonstra ca se poate sa ramai in forma si daca stai in casa, Thomas Bach a transmis mesajul sau cu ocazia ZISDP pedaland pe bicicleta de acasa.