You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman: "Noile date de defasurare ale Jocurilor Olimpice au fost stabilite in favoarea sportivilor"

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, considera ca noile date de desfasurare ale competitiei olimpice din Japonia au fost stabilite in favoarea sportivilor.

”Stim de acum datele calendaristice pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, in acest moment se recalculeaza pasii, planurile de antrenament, se adapteaza strategia si asteptam doar sistemul de calificare pentru fiecare disciplina. Acum Federatiile Internationale vor stabili calendarul acestor competitii.

E foarte important pentru noi cum vom depasi aceasta perioada grea, cu multe restrictii in ceea ce priveste antrenamentele, normale pentru o situatie mondiala de pandemie. Rezultatele de la Tokyo vor arata cum a stiut fiecare tara sa treaca peste aceasta criza. Italia, atat de afectata, ii considera pe sportivii care se pregatesc pentru Jocurile Olimpice, sportivi de interes national. Ar fi important si pentru Team Romania, pentru cei 59 de sportivi deja calificati, dar si pentru cei care inca se mai pot califica, sa fie considerati de interes national”, a punctat Mihai Covaliu.

Comitetul International Olimpic a anuntat azi perioadele in care se vor desfasura intrecerile Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo. Intr-o videoconferinta la care au participat Thomas Bach - presedinte CIO, Yoshiro Mori - presedintele Comitetului de Organizare Tokyo 2020, Yuriko Koike - guvernatorul Prefecturii Tokyo si Hashimoto Seiko - reprezentantul Ministerului Olimpic si Paralimpic din Japonia, au fost stabilite datele calendaristice pentru competitiile de anul viitor.

Decizia a tinut cont de 3 aspecte luate in discutie la sedinta Comitetului Executiv CIO din 17 martie 2020 si care au fost sustinute de toate Federatiile Internationale si Comitetele Olimpice Nationale: sanatatea sportivilor si a tuturor celor implicati, stoparea raspandirii virusului COVID - 19; protejarea intereselor sportivilor si a sportului olimpic; calendarul sportiv international.

 

Galerie foto