You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Reprogramarea datelor ceremoniilor de deschidere si inchidere ale Tokyo 2020, principala preocupare a organizatorilor

Amanarea fara precedent a Jocurilor Olimpice creeaza mari probleme organizatorilor Tokyo 2020.

In prima sedinta a grupului de lucru care a avut loc astazi, Yoshiro Mori, presedintele Comitetului de organizare al Tokyo 2020, a declarat ca prioritatea numarul 1 va fi sa se decida cat mai curand posibil noile date din 2021 pentru Jocurile care trebuiau sa aiba loc in perioada 24 iulie - 9 august a.c..

"Ceea ce am pregatit timp de sapte ani a ajuns intr-un mare impas, iar acum trebuie sa construim din nou. Ceea ce am realizat in sapte ani trebuie restrans acum in aproximativ sase luni, deci va fi dificil, iar luarea deciziilor perfecte va fi cruciala”, a conchis Mori.

Toshiro Muto, directorul executiv al Tokyo 2020, a declarat ca, in primul rand, trebuie sa se decida cand vor avea loc ceremoniile de deschidere si inchidere ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice. „Fara aceste date, exista multe lucruri pe care pur si simplu nu le putem face”, a precizat Muto.

“La fel de important”, a mai spus Muto, “va fi asigurarea numeroaselor facilitati - si nu doar cele 43 de baze sportive de concurs - care au fost inchise pentru Jocuri, ci si satul sportivilor, locurile de antrenament si multe, multe altele. Trebuie sa evaluam daca vor fi disponibile atunci cand vom avea nevoie de ele anul viitor".

“Apoi, vor trebui analizate absolut toate problemele, de la voluntari, la cazare pana la securitate sau ticketing. Exista mii de contracte incheiate care pur si simplu nu pot fi anuate, iar factura nu va fi ieftina. Vor fi costuri suplimentare care vin cu toate acestea si ne asteptam sa fie masive”.

"Avem de-a face cu amanarea Jocurilor, ceea ce nu s-a intamplat niciodata in istorie. Sarcina este descurajanta. Initial CIO ne-a spus ca organizarea Tokyo 2020 este un record olimpic, iar acum speram sa stabilim un alt record cu acest nou inceput in care ne-am angajat", a conchis Toshiro Muto.

Presedintele Comitetului de organizare al Tokyo 2020 a mai spus ca, in timp ce Tokyo 2020 si CIO se vor ocupa de reorganizarea Jocurilor, va fi nevoie de cooperarea tuturor partilor interesate, inclusiv guvernele, sponsorii si sportivii, pentru a trece cu bine peste aceasta situatie tulbure si nemaintalnita.

Galerie foto