You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Majoritatea Comitetelor Olimpice Nationale isi exprima sustinerea pentru decizia CIO de amanare a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

Alaturi de celelalte foruri olimpice, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a trimis o scrisoare de sustinere Miscarii Olimpice Internationale pentru modul in care aceasta a solutionat situatia Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Comitetul International Olimpic a decis amanarea cu un an a intrecerilor olimpice din Japonia.

”Amanarea competitiei a fost o decizie potrivita avand in vedere pandemia de COVID - 19. Siguranta sportivilor, a celorlalte zeci de mii de oameni implicati, inclusiv a publicului are prioritate. Suntem constienti de faptul ca a fost o decizie greu de luat si vrem sa stiti ca o sustinem in totalitate. Solidaritatea intregii Miscari Olimpice este cea mai importanta in aceasta perioada dificila. Transmitem cele mai bune ganduri si urari de sanatate catre toti prietenii nostri din lumea olimpica: Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020; Comitetului International Olimpic; presedintelui Thomas Bach”, se arata in scrisoarea semnata de presedintele Mihai Covaliu si secretarul general George Boroi.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost amanate in contextul mondial generat de pandemia de virusul COVID -19,  pentru anul 2021.

COSR este permanent conectat la deciziile Comitetului International Olimpic si in legatura cu celelalte Comitete Olimpice Nationale pentru a gasi solutii care sa ajute sportivii de performanta in continuarea activitatii.  In aceasta perioada CIO colaboreaza cu Federatiile Internationale pentru a gasi solutii pentru reevaluarea competitiilor de calificare, a criteriilor si a conditiilor de desfasurare ale acestora.

Galerie foto