You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR saluta decizia amanarii Tokyo 2020, iar continuarea pregatirii componentilor loturilor olimpice ramane prioritara

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu saluta decizia amanarii Jocurilor Olimpice de la Tokyo si spune ca aceasta a tinut cont de pozitia sportivilor din intreaga lume care au cerut amanarea competitiei pentru 2021.

”In contextul pandemiei mondiale de coronavirus, vocea sportivilor a fost auzita si decizia a venit imediat fiind in asentimetul majoritatii si in interesul sportivilor si familiei olimpice. Comisia Sportivilor din cadrul COSR si-a exprimat aceeasi parere dupa ce a fost consultata de catre conducerea forului olimpic. Cea mai mare parte a sportivilor romani au spus ca solutia amanarii competitiei de la Tokyo este cea mai buna si ofera tuturor participantilor sanse egale atat pentru cei care s-au calificat, cat si pentru sportivii aflati in plina campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice.”

Urmare a starii de carantina totala pe teritoriul Romaniei, presedintele Mihai Covaliu dezvaluie ca:

”COSR considera o prioritate necesitatea continuarii procesului de pregatire a componentilor loturilor olimpice in perspectiva calificarii si participarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, Comisia Tehnica Olimpica si pentru Sportul de Performata a trimis o scrisoare deschisa adresata Comitetului Executiv al COSR privind gasirea de solutii care sa permita continuarea activitatii sportive la nivelul loturilor olimpice. COSR colaboreaza cu Federatiile Sportive Nationale pentru: identificarea solutiilor adecvate mentinand continuarea pregatirii, rapoartele privind activitatea curenta a loturilor olimpice si regandirea planurilor de pregatire individuala la domiciliu, sub conditia respectarii restrictiilor nationale in vigoare.”

In aceasta dimineata, premierul Japoniei Shinzo Abe si presedintele CIO Thomas Bach au cazut de acord, in urma unei convorbiri telefonice de urgenta, ca Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie amanate pentru un an. Astfel, intrecerile urmeaza a se disputa nu mai tarziu de vara anului 2021.

Este pentru prima data in istoria olimpica moderna de 124 de ani cand o editie a Jocurilor Olimpice este amanata. De trei ori, competitia a fost anulata: 1916, 1940 si 1944.

Galerie foto