You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR, consultari cu Federatiile Sportive Nationale si Comisia Sportivilor din cadrul COSR privind participarea la JO Tokyo 2020

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu a cerut, in contextul pandemiei de coronavirus, pozitia Comisiei Sportivilor din cadrul COSR in ceea ce priveste participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, intre 24 iulie si 09 august 2020.

Totodata, Mihai Covaliu a confirmat ca niciun lot national sau olimpic nu se mai pregateste centralizat in Romania, toti sportivii aflandu-se la domiciliile lor. De asemenea, au fost cerute Federatiilor Sportive Nationale puncte de vedere in ceea ce priveste continuarea pregatirii sportivilor in contextul situatiei mondiale.

"La ora actuala nimeni nu se mai pregateste centralizat in Romania. Toti se pregatesc in siguranta la domiciliile lor. Fiecare sportiv, antrenor, membru al colectivului tehnic, se gandeste la sanatatea lui si a familiei sale si dupa aceea la performanta. In aceste conditii grele ale pandemiei de coronavirus nu se poate vorbi despre performanta sportiva. Asteptam decizia Comisiei Sportivilor, punctele de vedere ale Federatiilor Sportive si apoi vom decide in Comitetul Executiv al COSR ce se va intampla cu participarea Team Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Mihai Covaliu.

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu a trimis saptamana trecuta autoritatilor romane o solicitare prin care sa li se permita loturilor olimpice sa se pregateasca pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, in urma deciziei luate impreuna cu presedintele Comitetului International Olimpic Thomas Bach si cu ceilalti presedinti ai EOC (Comitetelor Olimpice Europene), privind continuarea antrenamentelor sportivilor. Se cauta in continuare solutii pentru continuarea pregatirii sportivilor in conditii speciale.

Pana in acest moment 59 de sportivi romani si-au castigat dreptul de a concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Galerie foto