You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Pareri impartite in lumea olimpica in legatura cu perioada de desfasurare a Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020

Amanarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, programate intre 24 iulie - 9 august, este imbatisata de mai multe Comitete e Nationale Olimpic dar, pentru prima data, a fost acceptata ca posibila si de catre organizatorii competitiei.

Dupa ce Comitetul International Olimpic a anuntat aseara, prin vocea presedintelui Thomas Bach, ca Miscarea Olimpica ia in clacul mai multe scenarii privind organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, premiereul Japoniei, Shinzo Abe a recunoscut, in aceasta dimineata, in fata Parlamentului nipon, ca amanarea ”ar putea deveni inevitabila” in conditiile actualei pandemii de coronavirus. Abe a asigurat ca tara sa este gata sa organizeze Jocurile Olimpice in cele mai bune conditii, insa ” acest lucru poate deveni dificil tinand cont, in primul rand, de sanatatea sportivilor”.  

Schimbarea de pozitie a premierului japonez vine dupa ce o serie de Comitete Olimpice Nationale si-au manifestat intentia de a nu trimite sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo in aceasta vara.

Comitetele Olimpice din Canada si Australia si mai multe Federatii Sportive Nationale nu vor trimite sportivi la JO in aceasta vara

Comitetul Olimpic Canadian si Comitetul Olimpic Australian au anuntat oficial azi dimineata ca nu vor trimite sportivi la Tokyo in aceasta vara. Pozitia celor doua Miscari Olimpice se alatura celor prezentate public de catre cele din Spania, Slovenia sau Norvegia. De asemenea, mai multe Federatii Sportive Nationale (Federatia americana de natatie, Federatia britanica de atletism) au anuntat public ca nu vor permite sportivilor sa participe in iulie-august la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

In acelasi context, mai multi reprezentanti ai Comisiilor Sportivilor din cadrul Comitetelor Olimpice Nationale au spus ca nu vor participa la intrecerile olimpice daca acestea raman programate sa se desfasoare in aceasta vara (Max Hartung - Germania). 

CIO isi continua consultarile cu partenerii sai, analizeaza situatia si a anuntat aseara ca va lua o decizie in ceea ce priveste amanarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo peste patru saptamani.

Galerie foto