You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comitetul International Olimpic, consultari cu 220 de sportivi din toata lumea

Presedintele Thomas Bach a participat la o videoconferinta de peste 2 ore cu reprezentantii Comisiei Sportivilor din cadrul CIO. Thomas Bach a raspuns intrebarilor venite partea acestora si a punctat cu optimism si realism conditiile in care Jocurile Olimpice de la Tokyo se pot desfasura la timp, intre 24 iulie si 9 august, in Japonia.


La sedinta a participat prin telefon si Kristy Coventry, presedintele Comisiei Sportivilor.
”Acesta situatie e fara precedent si evolueaza de la o zi la alta. Trebuie sa fim flexibili asa cum ati fost si voi (n.r. sportivii) in calificari si va multumesc pentru demonstratia voastra, solidaritatea de care ati dat dovada. Fara sa va plangeti ati acceptat sa fie schimbate locurile de desfasurare, conditiile de calificare, ati acceptat restrictii sociale si de calatorie, in interiorul tarilor voastre dar in afara granitelor… si asa mai departe. Aceasta este demonstratia Spiritului Olimpic si va multumesc tuturor pentru asta”, le-a transmis Thomas Bach tuturor sportivilor.

” Ne dorim sa fim realisti in toate analizele pe care le facem, ne confruntam cu multe probleme ingrijoratoare in ceea ce priveste sistemul de calificare, in mare parte legate de locul si datele cand se vor desfasura competitiile, dar suntem constructivi si cred ca toata lumea realizeaza ca mai avem 4 luni pana la JO Tokyo. Prin aceasta actiune ne exprimam dorinta de a merge mai departe, in interesul sportivilor nostri, responsabili si respectand doua dintre principiile noastre. Primul, este siguranta si sanatatea sportivilor si contributia la stoparea raspandirii virusului. Si al doilea, protejarea intereselor sportivilor si ale Miscarii Olimpice. Acesta este Spiritul Olimpic si mesajul pe care il transmitem in aceste videoconferinte!”, a mai punctat Thomas Bach.

Pe de alta parte, Kristy Coventry, presedintele Comisiei Sportivilor din cadrul CIO, a intarit mesajul celor care concureaza la Jocurile Olimpice.

”Cred ca tinta e sa fim pe 24 iulie la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dar, in acelasi timp, trebuie sa fim realisti si sa nu ne panicam, situatia se schimba de la ora la ora si trebuie sa fim precauti” , a spus aceasta.

Thomas Bach a punctat in final ca forul olimpic international isi continua misiunea sa de organizatie responsabila si a cerut partilor implicate in Miscarea Olimpica Internationala sa actioneze in consecinta si sa contribuie la stoparea raspandirii virusului COVID - 19.

Galerie foto