You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara Olimpica Tokyo 2020 a plecat spre Japonia de pe Stadionul Panathenaic din Atena

In ciuda pandemiei de coronavirus, Stafeta Flacarii Olimpice Tokyo 2020 isi continua drumul spre capitala Japoniei unde pe data 24 iulie a.c. este programata deschiderea oficiala a celei de-a XXXII-a editii de vara a Jocurilor Olimpice.

In cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc astazi pe Stadionul Panathenaic din Atena, fara spectatori conform recomandarilor statului grec pentru a combate raspandirea coronavirusului, fosta inotatoare Naoko Imoto, participanta la Jocurile Olimpice de la Atlanta, in 1996, in prezent membru al personalului UNICEF, pe proiecte educationale, a preluat Flacara Tokyo 2020 pentru a o duce in Japonia.

Pe ultimele sute de metri in Grecia, Torta Olimpica a fost purtata de campionul olimpic la gimnastica Eleftherios Petrounias si de Katerina Stefanidi, medaliata cu aur olimpic la saritura cu prajina.

Marea Preoteasa i-a inmanat Flacara Olimpica presedintelui Comitetului Olimpic Elen Spyros Capralos, membru al Comitetului International Olimpic, care la randul sau i-a oferit-o fostei inotatoare Naoko Imoto, reprezentanta Comitetului de organizare nipon.

Yoshiro Mori, presedintele comitetului de organizare al Tokyo 2020, Saori Yoshida, campioana olimpica la lupte si judoka Tadahiro Nomura triplu medaliat cu aur olimpic, care initial trebuiau sa ia parte la eveniment, dar au absentat din cauza pandemiei de coronavirus, au transmis mesaje video.

Flacara Tokyo 2020 este programata sa ajunga maine pe o baza aeriana a armatei japoneze din prefectura Miyazaki, de aici urmand a fi transportata la Miyagi, Iwate si Fukushima, cele trei regiuni puternic afectate de cutremurul urmat de tsunami, care a devastat o mare parte din nord-estul Japoniei pe 11 martie 2011, producand 18.500 de victime.

Stafeta Flacarii Olimpice pe teritoriul Japoniei va incepe pe data de 26 martie 2020 si va dura 121 de zile, pana pe 24 iulie 2020, cand se va da startul viitoarei editii a JO de vara.

Galerie foto