You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Liderii Miscarii Olimpice din Europa au fost de acord ca pregatirea sportivilor pentru Tokyo 2020 trebuie sa continue in conditii de siguranta

In plina pandemie mondiala de coronavirus, Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), si-a continuat consultarile pe tema Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

La videoconferinta de azi, cu reprezentantii Comitetelor Nationale Olimpice ( CNO) din Europa, au participat din partea Romniei: Mihai Covaliu – presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu - membru CIO pentru Romania, George Boroi - secretarul general al COSR, Florin Misca - secretar general adjunct, Dragos Tataru - directorul Depatamentului Sport si Cristian Butariu - directorul Departamentului Relatii Internationale si Comunicare, din cadru COSR.

In discutiile care s-au purtat, toti reprezentantii forurilor europene au apreciat mesajul optimist si plin de incredere transmis lumii de CIO prin vocea presedintelui Bach.

Reprezentantii COSR au intarit sustinerea Miscarii Olimpice internationale si impreuna cu colegii si omologii lor europeni au discutat despre problemele legate de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo si despre faptul ca sportivii trebuie sa isi continue pregatirea in masura si limitele sigurantei lor fizice.

S-a vorbit despre faptul ca sportivii din lumea intreaga comunica intre ei, gasesc solutii pentru a se antrena si pentru a-si mentine pregatirea la un nivel optim.

Toti liderii Miscarii Olimpice din Europa au fost de acord ca pregatirea sportivilor trebuie sa continue in conditii de siguranta.

In contextul in care Japonia si-a intarit pozitia de a organiza Jocurile Olimpice, cu sprijinul membrilor G7 care au transmis un mesaj premierului Shinzo Abe, cu increderea si gestionarea cu multa precautie a situatiei de CIO, care si-a consolidat mesajul prin aprinderea Flacarii Olimpice in Grecia, conform traditiei, toti cei care au participat azi la discutiile cu Thomas Bach au simtit sustinerea forului olimpic.

Galerie foto