You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacara Olimpica a Tokyo 2020 va fi preluata de la Atena de aeronava denumita „Tokyo 2020 Go”

O aeronava charter speciala, denumita „Tokyo 2020 Go” si inscriptionata cu simbolurile Jocurilor, a parasit Aeroportul International Haneda din Tokyo pentru a prelua Flacara Olimpica din Atena, dar fara  o delegatie din partea organizatorilor competitiei la bord.

Ca masura de precautie impotriva raspandirii coronavirusului, la ceremonia de preluare a Flacarii Olimpice nu vor fi prezenti nici Saori Yoshida, campioana olimpica la lupte, nici judoka Tadahiro Nomura triplu medaliat cu aur olimpic, asa cum fusese anuntat initial.

Festivitatea in cadrul careia presedintele Comitetului Olimpic Elen Spyros Capralos va preda Flacara Tokyo 2020, va avea loc maine de la ora 11.30 pe stadionul Panathinaiko din Atena, dar din cauza pandemiei de coronavirus, va fi mult mai scurta decat a fost planificata initial si se va desfasura fara spectatori.

Pentru a preveni raspandirea coronavirusului Covid 19, Grecia a anulat Stafeta Tortei Olimpice pe teritoriul sau la o zi dupa ce Flacara Jocurilor de la Tokyo a fost aprinsa in Olimpica Antica.

Galerie foto