You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cosmin Girleanu, primul boxer roman calificat la JO Tokyo 2020

Cu cateva ore inainte de intreruperea, din cauza pandemiei de coronavirus, a Turneului preolimpic european de box de calificare la Jocurile Olimpice din aceasta vara de la Tokyo, gazduit de Londra, reprezentantul Romaniei Cosmin-Petre Girleanu si-a asigurat prezenta la Tokyo 2020. 
 
Boxerul tricolor, care a luptat in limitele categorie 52 kg, l-a invins la puncte (decizie 3-0) pe azerul Rufat Huseinov, in optimile de finala ale competitiei, iar calificarea in sferturi, intre primii opt pubilisti, ii asigura biletele la Jocuri. Cosmin Girleanu, care la Jocurile Europene de la Minsk, din vara trecuta, s-a clasat pe locu 5 in limitele categoriei 49 kg, este primul boxer si cel de-al 59-lea roman care a obtinut calificarea la Tokyo 2020.
 
Din pacate, Paul-Andrei Aradoaie (81 kg) si Maria Claudia Nechita (57 kg), care au obtinut victorii in primele tururi si erau programati sa urce din nou in ring in cursul zilei de astazi nu au mai apucat sa intre in lupta.
 
Ceilalti sportivi romani care au participat la Turneul preolimpic de la Londra au suferit infrangeri in primele tururi: Cristina Cosma (60 kg), Robert Jitaru (57 kg), Eric Tudor (69 kg), Sorin-Mihai Caliniuc (75 kg), Daniel Burciu (+91 kg), Cristian-Razvan Filip (91).
 
Dupa intreruperea desfasurarii Turneul preolimpic european de la Londra, grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului International Olimpic (CIO) a decis sa suspende si turneele preolimpice de la Buenos Aires si Paris, programate in acest an, la finalul lunii martie si inceputul lui aprilie, respectiv in luna mai.
 
Grupul de lucru din cadrul CIO spera intr-o desfasurare a calificarilor pentru JO 2020 in mai si iunie.

 

Galerie foto