You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campionatele Europene de fotbal si gimnastica, amanate

Oficialii forului european de fotbal (UEFA) au decis, dupa o videoconferinta la care au participat cele 55 de federatii afiliate, amanarea Campionatului European de fotbal - Euro 2020 pentru vara anului viitor. Astfel, Euro 2021 se va derula intre aceleasi date 11 iunie - 11 iulie.

La EURO 2021 vor participa 24 de echipe, iar meciurile vor fi gazduite de 12 orase, printre care si Bucuresti, capitala Romaniei.

Pe Arena Nationala vor fi gazduite patru meciuri, trei din grupe si unul din optimile de finala. Initial, UEFA desemnase 13 orase, dar Bruxelles a pierdut organizarea Euro 2020, deoarece oficialitatile belgiene nu au aprobat construirea unei arene noi.

De asemenea, au fost amanate in vederea reprogramarii Campionatele Europene (CE) de gimnastica feminina (Paris, 30 aprilie – 3 mai), CE de gimnastica masculina (Baku, 27-31 mai), CE trampolina (Goeteborg, 7-10 mai) si CE gimnastica ritmica (Kiev, 21-24 mai).

Forul European de specialitate (UEG) a precizat ca o decizie in privinta reprogramarii acestora ar putea fi luata la finalul lunii aprilie, in acest moment fiind mai importanta protectia sportivilor si fanilor in contextul raspandirii pandemiei Covid-19.

Galerie foto